Lütfen size ulaşabilmek için aşağıdaki alanları doldurunuz
Kranial MR, Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) teknolojisi kullanılarak kafa içi yapılarının detaylı görüntülerini elde etmeyi sağlayan ileri bir yöntemdir. Beyin MR'ı olarak da bilinen bu yöntem, beyin dokuları, sinirler, kan damarları ve diğer kafa içi yapılarının incelenmesinde kullanılır. Kranial MR, baş ağrısı, baş dönmesi, nöbetler, felç, tümörler, enfeksiyonlar ve diğer nörolojik durumların teşhisinde önemli bir rol oynar. Bu makalede, kranial MR hakkında sıkça sorulan soruları yanıtlayarak bu önemli görüntüleme tekniği hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacağız.
A Life Sağlık Grubu'nda Kranial MR Hizmeti
A Life Sağlık Grubu olarak, son teknoloji MR cihazlarımız ve deneyimli radyoloji uzmanlarımızla kranial MR hizmeti sunmaktayız. Hastalarımızın konforu ve güvenliği ön planda tutularak gerçekleştirilen kranial MR işlemi sonrasında, detaylı bir rapor hazırlanır ve doktorunuza sunulur.
Kranial MR, Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) teknolojisi kullanılarak kafa içi yapılarının detaylı görüntülerini elde etmeyi sağlayan bir yöntemdir. Beyin MR'ı olarak da bilinen bu yöntem, beyin dokuları, sinirler, kan damarları ve diğer kafa içi yapılarının incelenmesinde kullanılır. Kranial MR, baş ağrısı, baş dönmesi, nöbetler, felç, tümörler, enfeksiyonlar ve diğer nörolojik durumların teşhisinde önemli bir rol oynar.
Kranial MR çekimi sırasında, hasta bir MR masasına uzanır ve başı bir baş dayanağı ile sabitlenir. Daha sonra, hasta MR cihazına doğru kaydırılır. MR cihazı, büyük bir mıknatıs içeren tünel şeklinde bir cihazdır. Çekim sırasında cihaz yüksek sesler çıkarabilir, bu nedenle hastaya kulaklık takılır. Çekim süresince hastanın hareketsiz kalması çok önemlidir, çünkü hareket görüntülerin kalitesini bozabilir. Bazı durumlarda, daha net görüntüler elde etmek için damar yoluyla kontrast madde verilebilir.
Kranial MR, birçok farklı nedenle çekilebilir. En yaygın nedenler şunlardır:
Farklı amaçlar için farklı kranial MR türleri kullanılabilir:
Kranial MR çekimi öncesinde bazı hazırlıklar yapmanız gerekebilir:
Kranial MR çekimi sonrası özel bir dikkat gerektirmez. Normal aktivitelerinize devam edebilirsiniz. Eğer ilaçlı kranial MR çekimi yapıldıysa, kontrast maddenin vücuttan atılmasına yardımcı olmak için bol sıvı tüketmeniz önerilir.
Kranial MR, aşağıdaki durumlarda çekilmemelidir:
Kranial MR genellikle güvenli bir işlemdir ve yan etkileri nadirdir. Olası yan etkiler ve riskler şunlardır:
Kranial MR fiyatları, çekimin yapıldığı merkeze, çekim türüne (ilaçlı veya ilaçsız), hastanın sigorta durumuna ve diğer faktörlere göre değişebilir. MR çekimi öncesi merkezimiz ile iletişime geçerek fiyat hakkında bilgi alabilirsiniz.
Lütfen size ulaşabilmek için aşağıdaki alanları doldurunuz
7/24 tüm soru ve sorunlarınız için buradayız.