Akciğer sönmesi, akciğerdeki hava basıncının normalin altına düştüğü durumlarda ortaya çıkan bir durumdur. Pnömotoraksun en sık nedenleri arasında şunlar bulunur:
Akciğer sönmesi (pnömotoraks) belirtileri, genellikle akciğerlerdeki basıncın azalmasına bağlı olarak solunum sıkıntısı yaşayan kişilerde görülür. Pnömotoraksun belirtileri şunlar olabilir:
Ciddi vakalarda, pnömotoraks hayati tehlike oluşturabilir. Bu durumlarda, aşağıdaki belirtiler ortaya çıkabilir:
Akciğer sönmesinin tedavisi, pnömotoraksun nedenine ve ciddiyetine bağlı olarak değişebilir. Küçük bir pnömotoraks vakası genellikle kendiliğinden iyileşebilir. Ancak, belirtiler şiddetliyse veya durum hayati tehlike oluşturuyorsa, tedavi gerekli olabilir. Pnömotoraks tedavisi, şu şekillerde olabilir:
Akciğer sönmesi (pnömotoraks) vakalarının bazı durumlarda cerrahi müdahale gerektirebileceği durumlar mevcuttur. Cerrahi müdahaleler, pnömotoraksun tekrarlanmasını önlemek ve akciğerin normal işlevlerini yeniden sağlamak için uygulanır. İşte pnömotoraks cerrahi işlemleri:
Cerrahi müdahale, pnömotoraksun ciddiyetine ve hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir. Cerrahi müdahale kararı, doktorun hastanın durumuna özel olarak karar vermesi gereken bir konudur.
Akciğer sönmesi cerrahi işlemi sonrası hastaların dikkat etmeleri gereken birkaç önemli husus vardır. Bunlar şunlardır:
Cerrahi işlem sonrası belirtilerinizde herhangi bir değişiklik fark ederseniz, derhal doktorunuza danışmalısınız.
Lütfen size ulaşabilmek için aşağıdaki alanları doldurunuz
7/24 tüm soru ve sorunlarınız için buradayız.